1- Aileniz çok stresli olup stresinizi size bulaştırma olasılığı varsa bir başka aile büyüğünden size sınava götürmesini isteyin.

2- Sınav yerinde gittiğinizde kimse ile soru tartışmayın.

3- Sınav salonuna mutlaka erken girin ve sınava kadar olan sürede gerginliğinizi atın. Bunun en güzel yolu hedeflediğiniz bölümü kazandığınızı hayal etmektir. Bu hayal kaygıyı azalttığı gibi motivasyonunuzu arttırmaya yardımcı olur.

4- Her yarım saatte bir 30 saniye ara verip gözlerinizi kapayarak, yavaş yavaş 8’e kadar sayıp nefes alıp, ardından 8’e kadar sayıp nefesinizi tutun, sonra 8’e kadar sayarak nefesinizi verin.

5- Baştan sona önce bildiğiniz soruları yanıtlayın. Unutmayın öncelikli hedefimiz bildiğimiz soruları kaçırmamaktır, bilemediğimiz soruları yapmaya çalışmak değil. Bunun için de zor olduğunu hissettiğimiz soruları geri dönmek üzere bırakın, onlara kalan vaktinizde bakın.

6- Yanıtını bildiğiniz soruları hemen cevap anahtarına işaretleyin, soru formuna işaretliyim sonra cevap anahtarını doldururum dediğinizde bir tanesini yanlış geçirirseniz geri kalanının hep yanlış gideceğini unutmayın.

7- Vaktinizi ayarlayın. Ne hızlı, ne yavaş gidin. Saati kontrol edip birebir zamana uymaya çalışın.
 
8- Ne erken bitirin, ne geçe kalın.

9- Çok ama çok emin olmadığınız soruları silip yerine yenisini işaretlemeyin.

10- Unutmayın sınav bilginizi ölçüyor, zekânızı değil. Önemli olan yapabileceğimizin en iyisini yapmaktır.