Odatv’de yer alan habere göre valilik 6 Haziran’da Liselere Giriş Sınavı (LGS) olmasına rağmen il genelinde tüm kursları 25 Haziran’a kadar uzattı.

İl Müdürlüğünden ilgili yerlere gönderilen yazıda, “Bakanlığımıza bağlı resmi okullarda öğrenim gören 8. Ve 12. Sınıf öğrencileri ile örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilere yönelik olarak 31 Ağustos 2020 – 06 Haziran 2021 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve Destekleme ve Yetişrme Kursu e-Kılavuzu hükümleri kapsamında açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının Bakanlığımıza gelen yoğun talepler doğrultusunda 25 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılmasının uygun olacağı ilgi yazı ile bildirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Bu kararın perde arkasında özellikle okul yöneticilerine verilen ek ücretlerin sınavlar ve kurslar bitmesine rağmen devam ettirilmesi olduğu öğrenildi.

Eğitim uzmanları sınavdan günler öncesinde “ders çalışmayı bırakın” derken İl Müdürlüğünün bir yazıyla 8. sınıfları dahil ederek kursları 25 Haziran’a kadar uzatması dikkat çekti.

İşte o yazı:

Kaynak: OdaTV