KARNELER 18 HAZİRAN'DA...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında; “Öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmak için karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaşabilecek” dedi.

 

İSTERLERSE OKULDAN, İSTERLERSE İNTERNETTEN ALABİLECEKLER

Bakanlığın yazısına göre; ''2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri 18 Haziran'da elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, isteyen velilere okul müdürlüklerince karneler basılı olarak da verilebilecek''

 

KONULAR BİTİNCE ETKİNLİKLERLE TAMAMLANACAK

Selçuk, kendisi için konunun ders yapma meselesi olmadığını öğretmenlerin okullar kapanana kadar eğitimi ağırlıklı olarak sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel ve sanatsal etkinliklerle sürdüreceklerini söyledi.

Karnelerin verilmesinden sonraki iki haftalık dönemde öğretmenler okula gelecek. Okuldaki mesai okullar kapanana kadar aynı şekilde devam edecek.

 

TELAFİ EĞİTİMİ GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER YAZ TATİLİNDE VERECEK

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Telafi eğitimi yaz tatilinde gönüllü öğretmenler tarafından bu tarihten sonra verilecek.

5 Temmuz sonrasında başlayacak olan yaz döneminde başlatılacak telafi eğitimlerine katılımın öğretmenler için ‘gönüllülük’ esaslı olacak ve katılan öğretmenler ek ders ücreti alacaklar. İsteyen öğretmen ve öğrenciler, ikamet veya tatil adreslerinde telafi eğitimi yapacaklar.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER