Onbinlerce öğrencinin beklediği MEB LGS sınav giriş yerleri belli oldu. LGS giriş yerlerini ve sınav giriş belgenizi e-Okul üzerinden öğrenebilirsiniz. Öğrenciler okuldaki sınav notlarını ve devamsızlık bilgilerini e-Okul sisteminden öğrenebiliyorlardı şimdi ise LGS sınav giriş yerlerini bu sistem üzerinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), liselere yerleştirmeler için 2 Haziran’da yapılacak merkezi sınavın giriş belgeleri e-okul sisteminden çıkartılabilir. Sınav saat 10.00’da yapılacak.
 
E-OKUL LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI
 
Öğrenciler e-Okul sistemine kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabiliyor. Öğrenciler, okul müdürlüklerinin aracılığı ile e-Okul üzerinden sınav giriş yeri belgesini alacak. Sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından mühürlenerek öğrenciye teslim edilecek.
 
SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OLAN LİSE TİPLERİ HANGİLERİ?
 
Bazı okul türleri için sınava girerek puan edinmek şart olacak. Yönergeye göre, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak.
 
SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN OKULLAR ÖZEL OLARAK BELİRLENECEK
 
MEB’in sitesinde yer alan yönergeyle açıklanan konuya göre; Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları dışında, ortaöğretim kayıt alanı ve kılavuzla belirlenen usul ve esaslara göre öğrenci alan ortaöğretim kurumları sınavsız öğrenci alacak.
 
SINAV SÖZEL VE SAYISAL OLARAK İKİ BÖLÜM OLACAK
 
Liseye geçiş için yapılacak sınav iki bölümden oluşacak. Sınavda yer alan konular ise şu şekilde sıralanacak. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alacak.