Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in gündeme getirdiği önlük uygulamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kuruoğlu ''Önlük konusunun suni bir gündem olduğunu, memur ve emekliye yapılmak istenen zam(cık)ın unutturulmaya çalışıldığını'' ifade etti.

İşte Kuruoğlu'nun paylaşımı:

"Okullarda öğretmenlerin bir bölümü eskiden beri önlük giyer.

Milli Eğitim Bakanının öğretmenlere önlük zorunluluğu açıklamaları sürekli önlük giyen öğretmeni bile rahatsız etti.

Önlük konusunun suni bir gündem olduğunu memur ve emekliye yapılmak istenen zam(cık)ın unutturulmaya çalışıldığını düşünüyorum.

Önlük zorunluluğu sendikaların serbest kıyafet eylem kararıyla aşılır.

Ama maaşlarınız için aynı şey geçerli değil."

 

Levent Kuruoğlu'nun paylaşımı altına yazılan yanıtlar şöyle;

Narin 
Önlük giyen biri olarak böyle bir dayatma sonrasında giymemeyi düşünüyorum. Ciddi anlamda saygısızlıktır bu. Öğretmenle uğraşmakla eğitimdeki sorunlar daha da derinleştiriliyor. İlginç olan bunu bile isteye yapıyorlar.

que sais je
Başkanım, işleri güçleri manipülasyon ve algı. Önlük hiç umurumda değil, başka daha büyük dertlerimiz var, onlara odaklanalım. Önlük giymek de dert değil giymemek de. Gündemden düşsün önlük, öze odaklanıp ses çıkaralım.

pnrsizmr
Öğretmene önlük meselesi çıkaran akıllar Öğretmenlik meslek kanunu ve Kariyer Basamakları sınavındaki adaletsizlikleri  ortadan kaldırmayı akıl etseler. Seviyesiz bir sınavla Kariyer belirlemek önlükten daha m önemsiz.

Pratisyen TweetÇi
24 yıldır  önlük Giyerim.. Ancak öğretmenin aklını, görgüsünü küçümseyen bu dayatma ile birlikte asıl sorunların üstünü kapatmak adına, yakında saç kesim şeklimizi de MEB kataloğundaki modele göre yapacağımızdan Korkuyorum.

Ahmet Bayram
Dayatma ile önlük giymek istemiyoruz. 
Bu konuda karar almanızı bekliyoruz başkanım.

duranozuberk&music
Fen bilimleri, Mat. gibi ders öğretmenleri isteğe bağlı giyiyorlar zaten. Müzik, Beden eğitimi öğretmenleri spor alanında veya gitar çalarken öğrenci önlüklü öğretmen görmek ister mi? Akademik ders psikolojisinden  kurtulmuş için bu derslerde rahat hissederler mi? 

Dizisiz-fan
Önlük giyiyorum normalde. Ancak müdahale edilmesi ve gündem değiştirme çabası beni rahatsız etti. Gerekirse arkadaşlarıma destek olmak için önlüğü çıkarırım

Kübra
Evet çok doğru,10 yıllık matematik öğretmeniyim, önlük giyiyorum.Ama zorunluluk açıklamaları beni rahatsız etti.Önlüğe  gelene kadar bi ton sorun var ülkede.

Edebiyat şelalesi
30 yıllık ögretmenim önlük giyiyordum .Dayatma oldugu icin artık giymeyecegim.Valilik ögretmenden once lisedeki ögrencilerin kılık kıyafetini denetlesin.

Ahmet E
Öğrencilere kılık kıyafet serbest olurken ogretmene önlük dayatmak hangi akla hizmet bilemedim. Oldu olacak rozet de takalım

(Bay)berceste550
Bu zormala öğretmeni kimliksizleştirme, tek tipleştirme çabası. Senin renk tercihin olamaz, sen istediğin gömleği giyemezsin. Giysen de ben üstüne bir örtü atarım demek. Ayakkabı yerine de bot önermeli, ne o öyle markalar falan?