League of Legends(kısaca LOL), Riot Games tarafından geliştirilen ve 27 Ekim 2009 tarihinde Riot Games’in ilk oyunu olarak “League of Legends: Clash of Fates” adıyla piyasa çıkış yapan MOBA oyunudur. Oyun Warcraft 3’ün haritası olan “Defense of the Ancients” esinlenerek yapılmış olup, oyunun tasarımcısı, Steve Feak’dir. Steve Feak aynı zamanda DOTA Haritasını tasarlayan tasarımcıdır.

Kısaca League of Legends

League of Legends, 2 takımın beşer  şampiyondan oluşan  birbirlerinin üslerini yok etmeye çalıştığı strateji tabanlı takım oyunudur. 140 şampiyondan daha fazla seçim imkanı sunan League of Legends artan oyuncu sayısıyla yıllardır MOBA sektöründeki tahtını koruyor.

League of Legends Sınıfları

League of Legends oyununda toplam 6 sınıf bulunmaktadır. Bunlar ;  Suikastçiler, Dövüşçüler, Büyücüler, Nişancılar, Destekler, Tanklar olarak ayrılmıştır.

League of Legends Oyun Modları 

League of Legends dünyasında 3 adet harita vardır. Bunlar; Sihirdar Vadisi, Uğursuz Koruluk ve Sonsuz Uçurum (ARAM) olarak aktif olarak oyunda bulunmaktadır. 

Sihirdar Vadisi, oyunun en aktif oynanan haritasıdır. Bunun başlıca sebebi oyunun rekabetçi modunun bu haritada oynanmasıdır. League of Legends E-Spor arenasında birçok etkinliğe imza atmasından ötürü tüm oyuncular rekabeti en üst seviyede yaşayıp Sihirdar Vadisi’nde uzun vakitlerini geçiriyor. 

Oyunun bir diğer haritası olan Sonsuz Uçurum(ARAM) ise oyuncuların rekabetçi moduna göre daha az efor harcadığı eğlence odaklı bir haritadır.

Oyunun üçüncü haritası olan Uğursuz Koruluk ise günümüzde artık tercih edilmeyen bir harita olarak oyunda bulunuyor. Sadece özel etkinliklerde tercih edilen harita geçmişte oyuncuların çok rağbet gösterdiği bir haritayken günümüzde rekabetçi arenanın daha göz önünde bulunması sebebiyle unutulmaya yüz tuttu.