OHAL kapsamında 2 yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlanmış ve KHK'larla birçok alanda yeni düzenlemeler yapıldı. 
 
690 sayılı KHK ile getirilen düzenleme ilk başta anlaşılmadı, televizyonlardaki evlenme programlarına yasak getirildiği sanıldı. 
Karar özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.Ancak tartışmalar sürerken, KHK'nın detayları ortaya çıktı. 
 
Yayımlanan yeni KHK ile evlenme programlarının değil, radyo ve televizyonlardaki "0800" gibi telefon hatlarıyla arkadaş bulma ile kişilerin tanıştırıldığı veya buluşturulduğu türden "arkadaşlık programlarının" yasaklandığı anlaşıldı.
 
Ayrıca, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dahil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına veya reklamına izin verilmeyecek, sohbet, arkadaşlık hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımı yapılamayacak.
 
Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılarak, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı veya haksız kazanca neden olacak yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemeyecek ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamayacak.