Kaya, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, “31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitim-öğretimin başlamasından sonra kaç öğretmen ve öğrenci Covid-19’a yakalanmıştır? Yüz yüze sınavların başlamasından sonra kaç öğretmen ve öğrenci Covid-19’a yakalanmıştır?” sorularını sordu.

 

İşte CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın TBMM’ye verdiği soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 09.11.2020

Yıldırım KAYA
Ankara Milletvekili

 

Covid-19 pandemisi koşullarında okullar 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren kademeli ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitim-öğretime başlatılmıştır. Bakanlığınızın açıkladığı yönetmeliğe göre de yüz yüze ve uzaktan eğitim gören tüm öğrenciler, okullarında yüz yüze sınavlara tabii tutulmaktadır.

Okulların yüz yüze eğitim-öğretime başlaması, son olarak da tüm öğrencilerin okullarında yüz yüze sınavlara girmesi çok sayıda öğretmen ve öğrencinin Covid-19’a yakalanmasına neden olmuştur.

 

Bu bilgiler kapsamında;

1- 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitim-öğretimin başlamasından sonra kaç öğretmen ve öğrenci Covid-19’a yakalanmıştır. (İllere göre ayrı ayrı)

2- Yüz yüze sınavların başlamasından sonra kaç öğretmen ve öğrenci Covid-19’a yakalanmıştır? (İllere göre ayrı ayrı)