"Öğretmenlere büyük müjde!" Başlığıyla yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Dün bazı sendikalar mesleki çalışmaların uzaktan olması için Bakanlığa yazı gönderdi mutlaka dikkate alınacaktır. MEB'de belki böyle bir çalışma olabilir ama henüz resmi bir açıklama yok. Milli Eğitim Bakanı geri adım attı diye olmayan bir şeyin olmuş gibi haberi yapılmasını doğru bulmuyoruz.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmenler için büyük müjde!

Önceki senelerde online olan ve bu senede online olması beklenen seminerlerin işlenişinde Bakanlık tarafından bu kasım ayında değişiklik yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Yapılan değişiklikte seminerlerin yüz yüze yapılacağı belirtilirken öğretmenler bu duruma oldukça büyük tepki gösterdi. Online olacağını düşündüğü seminerler için program yaptığını dile getiren öğretmenler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken sonunda istekleri gerçekleşti.

Açıklanan son haberlere göre edinilen kulis bilgilerinde seminerlerin online olarak yapılacağı belirtilirken Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kapsamda açıklama yapmak için hazırlandığı da belirtildi. Yapılacak olan açıklamanın hafta içinde yapılması bekleniyor."