13-17 Kasım Ara tatili Mesleki Çalışmalarda Kaç Eğitim Videosu Olacak? Ne Kadar Ek Ders Ücreti Ödenecek?

2023 13-17 Kasım Ayı  Mesleki Çalışmaları Detayları

* Mesleki Çalışmaları tüm yönetici ve öğretmenler seyretmesi gerekmektedir.

* Mesleki Çalışma birim amirlerinin konuşmalarından oluşan TEK EĞİTİM (Tek Video) olarak ÖBA üzerinden yapılacaktır.

* Mesleki Çalışmalar çevrimiçi olacağı için evden, işten, her yerden ve sabah, akşam, zaman mefhumu olmadan seyredilecektir.

* Mesleki Çalışma seminer olacağı için sonunda sınav yapılmayacaktır.

* Okul yöneticileri okulunda olacak ve idari görevlerini yapacaklardır. Ayrıca mesleki çalışmayı (tek video) da seyredecektir.

* Mesleki Çalışmalar 19 Kasım 2023 saat 23:59’a kadar seyredilebilecek ondan sonra sistem otomatik kapanacaktır.

* Öğretmenler Mesleki Çalışmaları (Tek Videoyu) tamamlamaları halinde 15 saat ek ders ücreti Eygg 110 koddan ödenecektir.

* Yöneticiler okulda olacakları için sadece idari görevlerinden dolayı ek ders alacaklardır.

* Yöneticiler mesleki çalışma haftası izinli olurlarsa ve videoyu seyretmek zorunda değillerdir ve seyretseler dahi ek ders alamayacaklardır. Çünkü onlar yönetim ücreti almaktadırlar.

 

 

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 02.11.2023 tarih ve ''13-17 Kasım 2023 Mesleki Çalışma Dönemi'' konulu yazısı şöyle;

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak mesleki çalışmaları İlgi Makam Onayı doğrultusunda Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştireceklerdir.

Bakanlığımız birim amirlerinin sunumlarından oluşan eğitim videosunu, tüm yönetici ve öğretmenlerimizin 13 Kasım 2023 Pazartesi gününden itibaren 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 23.59'a kadar ÖBA üzerinden tamamlamaları gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Kemal ŞAMLIOĞLU
Bakan a.
Bakan Yardımcısı