Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: Son açığa alınan 11 bin 301 kişinin 9 bininin yani çok büyük bir bölümünün Eğitim-Sen’li olması nedeniyle bir haftada 3 bine yakın istifa oldu

Sozcu.com.tr’ye konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, görevden uzaklaştırmaların asıl nedeninin sendikal faaliyetler olduğunu vurgulayarak, “Görevden alınan arkadaşlarımız terör kapsamında gösteriliyor ancak bu kişilere terörle ilgili herhangi bir suçlama ya da soruşturma açılmadı. Çünkü zaten terörle, şiddetle ilişkisi olan kişilere savcılık ya da idare zaten gereğini yapıyor. Görevden alınmaların nedeni tamamen sendikal faaliyetler. 10 Ekim’te yaşanan patlama, ülkedeki diğer çatışmalar ve 350 bin öğrencinin okulama gitememesi nedeniyle 29 Aralık’ta yaptığımız grev. Sendikal faaliyetler de terör kapsamına alınamaz” diye konuştu.

BİR HAFTADA 3 BİN İSTİFA

Son açığa alınan 11 bin 301 kişinin çok büyük bir bölümünün Eğitim-Sen’li olması nedeniyle bir haftada 3 bine yakın istifa olduğunu dile getiren Karaca, “İnsanlar korktu. Ancak görevden alınanlar için herhangi bir tebligat, soruşturma, bilgi belge bulunmuyor. Daha önce açılmış idari ya da adli dava da yoktu. Şu anda da açılmış değil” dedi.

Tunceli’de açığa alınan öğretmenlerin görevlerine geri döndüğünü kaydeden Karaca, son açığa alınan 11 binin üzerindeki öğretmenin de hızla görevlerine geri döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlerin bir bölümünün de FETÖ damgası yediklerini, bunun için ilerleyen günlerde tazminat davası açmayı düşündüklerini kaydeden Karaca, “Yafta yapıştırırım demekle bu iş olmuyor” dedi.