2017 yılında tüm kamu kurumlarında F klavye kullanımı zorunlu olacak. Ayrıca, milli klavye de yeni standartlar belirlendi.
 
Başbakanlık Genelgesi'yle, 2013 yılında yaygınlaştırılması amaçlanan F klavye, 2017 yılında kamu kurumlarının tamamında kullanılmaya başlanacak. Sürecin hızlanması için bazı kamu kurumlarına personellere hızlandırılmış kurs verilecek.
 
STANDARTLAR BELİRLENDİ  
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde F klavye ile ilgili genelge yayınlanmıştı. F klavyenin üzerindeki yeni standartlar belirlendi. Kelimelerin tamamı Türkçe olacak. Klavye tuşları üzerine inceltme tuşları eklenecek. Euro, dolar simgesine ek olarak  TL'nin  sembolü eklenecek
 
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR 
 
İstanbul Ak Parti Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem konuyla ilgili, “Burada herkese önemli görevler düşüyor. Medyaya da önemli görevler düşüyor. Kamuya da önemli görevler düşüyor. Hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu önemli görevleri ifa ettiğimiz zaman inanıyorum ki Türkçe karlı çıkacak” dedi.