Elimizde taşıyamadığımız eşyaları taşımak için kullanmaya başladığımız çantalar zamanla kendini o kadar güncellemiştir ki kullanıldığı amaç ve ilk şekillerinden şimdilerde eser kalmamıştır. Günümüzde okullarımıza giderken kitaplarımızı taşımada alışverişte paramızı ve kartlarımızı taşımada kadınların makyaj malzemesi vb. eşyalarını taşımada çantalar kullanılır. Kadın çanta modelleri sayesinde kadınlar rahat ederler!

Çantalar kadınların olmazsa olmalarıdır adeta onları bir uzvu haline gelen çantalar hem kadınların günlük hayatlarını kolaylaştırırken hem de onların dış görünüşlerine şık dokunuşlar yapmaktadır. Kadın çanta modelleri piyasada hatırı sayılır bir paya sahiptir. Bugün dışarıya çıktığımızda on ila yirmi liraya da alınabilmesi yönüyle bir anlamda herkesin ulaşabileceği bir ürün olan çantalar özellikle moda sektöründe ise çok uçuk fiyatlara alıcı bulmaktadır.

Çantaların bu denli çeşitliliği; yapıldığı maddelerin farklılıkları ve farklı kitlelere hitap ediyor olması çantalardaki fiyat aralığını oldukça genişletmektedir. Burada yapılabilecek en önemli uyarı da çantanın üretildiği maddenin bir canlının derisinden oluşmaması gerektiğidir.