Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte İzmir Marşı’nın çıkartılmasından dolayı Çanakkale Eğitim İş Şubesi Başkanı Serkan Serbes bir basın açıklamasında bulunmuştu. Bu basın açıklamasının ardından Serkan Serbes’e kademe ilerlemesinin durdurulması ve görev yeri değişikliği cezası istendi. Bu kararın ardından bugün Eğitim-İş Çanakkale Valiliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Şube başkanımızın basın açıklaması ulusal basında yer alması nedeniyle Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya şube başkanımız hakkında usulüne uygun olmayan bir soruşturma başlatarak kademe durdurma ve yer değişikliği teklifi ettirerek cezalandırmak istemiştir. Oysa ilgili mevzuat yasa ve genelgelere göre sendika yöneticileri yaptıkları basın açıklamaları sebebiyle haklarında soruşturma açılamaz. Bu temel bir ilkedir” denildi.

Eğitim-İş sendikası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programından İzmir Marşı’nın çıkartılmasına tepki göstererek basın açıklamasında bulunan Çanakkale İl Başkanı Serkan Serbes’e açılan soruşturmanın mevzuat, yasa ve genelgelere göre geçerli olmadığını belirten bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüpoğlu gerçekleştirdi. Başkan Serkan Serbes’e destek olmak amacıyla CHP İl Teşkilatı, Eğitim İş sendikası üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlarda basın açıklamasına katıldı.

Eğitim- İş adına Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri Şenol Eyüpoğlu “Burada valiliğin önünde çok net ifade ediyoruz. Başkanımızın kılına dokunmazsınız. Hiçbir cezayı kabul etmiyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem