Bir işe başvururken kullanacağımız özgeçmiş bizim için çok önemlidir. Bilindiği gibi iyi bir özgeçmişe sahip olmak iş başvurumuzu etkilemektedir. Özgeçmişimizi inceleyenler sayfaların ne denli nitelikli bir şekilde doldurulduğuna dikkat etmektedir. Bu nedenle başarılı bir özgeçmiş doldurmak son derece önemlidir. Başarılı özgeçmişin kağıda nasıl işlendiğini de yine önemli olmaktadır.

 

 Cv hazırlarken iki ayrı dil de kullanılabilmektedir. Bunu yapmak özel sektörlerdeki iş başvuruları için artı bir özellik olabilmektedir. Günümüzde İngilizce bilmeyen kişilerini cv’si bilen kişilere göre daha sönük kalmaktadır. İngilizce bilen kişilerin cvlerini hem Türkçe, hem de İngilizce olarak hazırlamaları iyi bir izlenim yaratabilmektedir.

 

 Cv Nedir?

 

 Cv, işe girmek için niteliklerimizi belirten bir kişisel bilgi sayfasıdır. Bu sayfada kişisel bilgiler, eğitim ve dil bilgileri ile tecrübeler yer almaktadır. Bunlar cvde yer alan kaba detaylardır. Cvye hobiler, referanslar gibi bilgiler de eklenebilmektir. Dil bilgileri de eklendiğinde zengin bir cv ortaya çıkarılabilmektedir.

 

 Cv Nasıl Hazırlanır?

 

 Cv hazırlama bazı adaylar için sıkıntılı olabilmektedir. Ancak cv hazırlamak o kadar zor bir olay değildir. Cv hazırlarken bazı püf noktaları bulunmaktadır ve bunlara dikkat edilmelidir. Böylece herkes başarılı bir cv hazırlayabilmektedir.

 

 Cv hazırlayacak kişinin cvde yer almasını istediği tüm bilgileri belirlemesi gerekmektedir. Gereksiz bilgilerden kaçınmalıdır. Gereksiz bilgilerin yer aldığı cvlerin başarı oranı düşüktür ve kirli bir görüntüye sahip olacaktır. Bu nedenle bir cvde istenen tüm özelliklerin araştırması yapılabilir ve buna hareket edilebilir.

 

 Cv hazırlarken uzun cümleler kurulması tercih edilmemektedir. Yazılan tüm bilgiler olduğu gibi ve açık bir şekilde kağıda aktarılmalıdır. Böylece cvnizi verdiğiniz yerler kolay bir şekilde cvnizi okuyabilecek ve anlayabilecektir.