30 saatini dolduran bir sınıf öğretmeninin sekiz saat destek eğitimi ile birlikte İYEP derslerine de girdiğinde ek ders ücretinin tahakkuk ettirilip ettirilemeyeceği tereddütleri MEB'e ulaşınca bu resmi yazı kurumlara gönderildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda açılan yetiştirme kurslarına ilişkin öğretmenlerin önemli bir sorununa yönelik görüş yazısı yayımladı. MEB tarafından gönderilen yazı ile sınıf öğretmenlerinin 8 saat destek eğitimi ve 10 saat İYEP derslerine girmesi sonucunda oluşacak ek ders ücreti ödeme problemine ilişkin konuya aydınlık getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yılın başında sınıf öğretmenlerinin bazı öğrencilere İYEP kapsamında ilkokul öğrencilerine kurs vermesinin önünü açmıştı. Okullara gönderilen resmi yazı ile ilkokullarda İYEP kapsamında destekleme kursu açılması talimatı verildi. Ancak okul yönetimleri sınıf öğretmenlerinin 30 saat ek ders, 8 saat destek eğitimi ve 10 saat İYEP derslerine girdiğinde ek ders ödemelerinin nasıl olacağı yönünde bazı teredütler yaşadı. Konu MEB'e kadar intikal edince bakanlık bir görüş yazısı gönderdi.