İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Sütlüce Fuaye Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın yanında temel kazısı yapıldı.

Gece devam eden yağışlar nedeniyle 4 katlı binanın temelinde göçük meydana geldi.

Göçüğü gören vatandaşlar hemen binadakileri uyardı. Bina boşaltıldı. Bölgeye itfaiye ve zabıta ekipleri gönderildi. Binadakiler tahliye edildi.

Polis ekipleri, izlemek için gelen vatandaşları yolun karşısına geçiriyor. Cadde de iki taraflı olarak yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

4 katlı bina bir süre sonra büyük bir gürültüyle çöktü. Yaşanan panik kameralara yansıdı.

DEMİRCAN: BİNANIN RUHSATI YOK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "3 bina boşaltıldı. Hayati bir tehlike insanlar için şu an söz konusu değil. Binanın çökme tehlikesi var. Şu anda yapabileceğimiz sadece çevredeki insanların hayatlarını garantiye alacak tedbirler almak. Süreci izliyoruz. Binanın ruhsatı ve iskanı yok, kaçak yapı."

BİNANIN SAHİBİ KONUŞTU: UYARDIK, DEVAM ETTİLER

Binanın sahibi Emin Ertürk, "Otel inşaatı yapılıyordu. Çalışmalar sırasında binada çatlaklar oldu. Uyardık ancak devam ettiler" dedi. Binayı tamamen tahliye ettiklerine sevinen Ertürk, "Mal önemli değil, herkesin tahliye edilmesine mutluyuz" diye konuştu.

İşte bina böyle yıkıldı:

http://cdn1.ntv.com.tr/gorsel/turkiye/istanbul-sutlucede-canli-yayinda-bina-boyle-coktu-insaat-kazisi,yGt_8skBZEix4JIo5mae9Q.gif?v=20180724092007966&width=940&height=310&mode=crop&scale=both&meta=panoramic&quality=90