Altın fiyatlarındaki Eylül ayındaki geri çekilme Ekim ayı itibariyle yükselişe dönerken herkes altın artar mı düşer mi sorusunu soruyordu. Yanıtı merak edilen soruya para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş yanıt verdi.

Altın, yönünü yukarı doğru çevirmişken İslam Memiş, bunun asıl yükseliş olmadığını söyledi. Memiş, “Altın ve gümüş fiyatlarında sadece dolar endeksinin gerilemesinin yükselişini gördük. Hiçbir sorun daha satın alınmadı. Yani, altın ve gümüş fiyatları daha yükselişine başlamadı” dedi.

İslam Memiş, “Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişler sadece tepki yükselişiydi. Asıl problemleri satın almadı. Kısa vadede kâr satışları gelecektir, gelmeli de. Ancak Ekim’de başlayan yükselişin ilk rekorunu Kasım’ın ortasında göreceğiz. Ekim başlangıç, Kasım hasat zamanı” değerlendirmesinde bulundu.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, “Altındaki yükseliş kalıcı olur mu? Önümüzdeki dönemlerde de bu yükseliş sürer mi?” sorusuna, şu cevabı verdi:

“Eylül ayının altın fiyatları ve gümüş fiyatları baskı altında geçirmişti. Yine yatırımcısını ekim ayını işaret ederek yükselişlerin başlayacağı tarih olarak ifade etmiştik. Altın ve gümüş fiyatları özellikle ons altından başlayalım 1615 $ seviyesiyle hızlı bir geri çekilme gördük. 2,5 yılın dip seviyesi.

Ancak hızlı bir toparlanmayla tekrar bugün 1715 $ seviyesine kadar yükseldi. Ons altın 1 haftada 100 dolarlık değer kaybını geri aldı. Dolar endeksi 110.000 seviyesine kadar yükselmişti. Tekrar bir geri çekilme gördük. ONS altının bu tarafta bir değer kazancı oldu.

Gram altın fiyatı yine ons altındaki destekle tekrar toparlandı. 990 lira seviyesine kadar gerilemişti. Şu an itibariyle gram altın TL fiyatı 1022-1026 lira seviyesinde. Bugün en yüksek seviye olarak 1028 lira seviyesini gördü.

Gram altın TL fiyatında yıl sonuna kadar bu yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle Kasım ayının ortalarında yeni rekorlar görebiliriz." (haber3.com)