"Kamuoyuna ve Eğitim Çalışanlarına Duyurulur"

Hürriyetci Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Yönetimi olarak Nisan ayından itibaren " Promosyon Anlaşmalarının Revize Edilmesi ya da Fesh Edilmesi" kapsamında tüm Türkiye'ye emsal olacak bir süreç yürüttük.

Süreç boyunca gerek yerel- ulusal basın açıklamalarımızla  gerekse kurum müdürlerinin ziyaret edilmesiyle yetkililerinin konuya ilgi duymasını amaçladık. Amaçladığımiz şekilde de bugün saat 10:00 da yeni ihaleye çıkıldı.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak ihale başlamadan önce de beklenti ve taleplerimizi yazılı olarak ihaleye katılan bankalara ilettik. Tüm Türkiye'de MEB'de  ilk olması hasebiyle çok önemli bir kazanım elde edilmişti.Eski anlaşmaların iptal edilerek yeni anlaşma yolunun açılmış olması kazanım olarak  görülse de, ihale sürecinde " imza yetkisi" bulunanlar sürece gereken desteği vermemişlerdir. Aksine başını Hürriyetçi Eğitim Sen'in çektiği mücadeleyi baltalamislardir.

İhale devam ederken Sendikamız adına ihaleye katılan İl Başkan Yardımcımız bankaların komik rakamları üzerine " Dağ Fare Bile Doğurmadi" diyerek tepkimizi ifade etmiştir.

Sonuç olarak mevcut banka ile 3 yıllık promosyon anlaşması yapılması yönündeki komisyon tavır almış ve 23.406 TL'lik rakama imza atılmıştır.

Bu rakam içerisinden eski sözleşmenin fesh edilmesi kaynaklı tazminat düşülerek personele 16000 TL civarında 3 yıllık yeni promosyon anlaşması ücreti kalmaktadır.

Güncel yeni promosyon anlaşmaları kapsamında değerlendirdiğimizde " komik bir rakam olarak" görmekteyiz.

Bunu bugün ki İhaleye katılan diğer eğitim sendikalarının tepkisizligi, ve alınan miktarın düşüklüğü zorunlu kılmaktadır.

Ayrıca üyelerine " ısrarlı taleplerimiz sonucunda  zafer kazandık" diye mesaj yollamalari da düşük rakama kimlerin sebebiyet verdiğinin göstergesidir.

Mücadele kazandı, yetkisiz ve etkisiz sendikaların eski alışkanlıkları yüzünden eğitim çalışanlarının beklentileri maalesef karşılanmamıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur..
 

Bünyamin Özberk 
Hürriyetçi Eğitim Sen 
Kahramanmaraş İl Başkanı