İmza kampanyası sayfasındaki açıklama şöyle:

"Ülke genelinde Covid-19 vaka sayısının artmasıyla beraber okulların açılmasının ertelenmesi kararı alınmışken öğretmenleri okullara çekmek, insan hayatını bile bile riske atmaktır.

Sağlık Bakanlığı uyarılarınca, kapalı toplu ortamlarda bulunmamak gerekirken yaklaşık iki milyon öğretmen bu kararla riske atılacaktır. Bilim kurulu, MEB merkez teşkilatı ve birçok kurumun yaptığı gibi toplantılar ve mesleki çalışmalar online platformda gerçekleşmelidir.

Sayın Bakan Ziya Selçuk öncülüğünde MEB bu yanlış karardan derhal dönmelidir."

 

İmzalayanların yorumları:

Ahmet Deniz
Salgın riskünin olduğubir dönemde işlevsiz olarak okulda, birarada, tutulmamız; var olan riskleri arttırmaktan başka bir şeye hizmt etmeyecektir.

Ertan Şimşek
İmzalıyorum çünkü salgının arttığı şu günlerde hele öğrencilerinde olmadığı okula girmek istemiyorum.

Ayaz Selçuk
İmzalıyorum,covid-19 artık ciddiye alınsın...

Bera Kazanoğlu
Çünkü saçmalık başka bişey değil..

Aslı Sönmez
Riskli buluyorum covidden dolayı. Egitimi online alabiliriz.

Fevzi Toprak
Anlamsiz..online verilecek egitimler icin neden okullarda tutuluyoruz...bu kadar uzun sure seminer olmaz..ve tehlike arzediyor..

Nilufer Coban
Çünkü seminerler internette de alınabiliyor. Saglik gibi bir durum varken riske atmaya değer mi?

Hale DURU
Seminer döneminin 4 hafta olduğu nerde görüldü 3 küçük çocuğu nereye bırakayım da gideyim. Yüzyüze eğitim 21 eylüldeyse 1 ay okullarda napacagiz uzaktan eğitimse evimizde de yaparız kimseyi riske atmaz bu riske de biz maruz kalmayız.

Serap Ersezer
Biz görevimizi evimizde de yapıyoruz. Çocuklarımıza evdeki internetten daha rahat ulaşabilirz. Okullarımızın internet alt yapısı çok zayıf doğru düzgğn çekmiyor. Ve okullara giderek bulaş riskini artıracağımızı düşünğyorum. Faydalı bulmuyorum.

Lütfü Serkan TUNÇAY
Kronik rahatsızlığım var. Nice öğretmen arkadaşımın hatta öğrencimin de kronik rahatsızlıkları var. Okullar kapalı ortamlarda en çok kişinin bulunacağı, hastalığın en hızlı yayılacağı ve ülke genelinde milyonların etkilenme riski bulunan yerlerdir. Milyonları riske atmayalım lütfen.

Fatih Bir
Okullar sadece öğretmenler için açılmamalı öğretmenler denek grubu olmamalı

Halis Demirci
Sağlık bu kadar ucuz mu acaba. Hastanelerin kapasitesi bu kadar doluyken buna ogretmenleri de eklemek dogru mu sizce?

Gencer Ark
Birilerini memnun edeceksiniz diye bizleri tehlikeye atıyorsunuz. Zaten 21'inde herkes görev yerinde olacak hem seminer hem de bu durum için çağırmak saçma.

Yonca Özgül Selçuk
Hatayda covid 19 vakaları çok arttı. Toplumumuz geleceği için, yaşlılara ve çocuklara bulaştırmamak adına, çok daha tedbirli olmalıyız. Öğretmenler taşıyıcı duruma geçmesin. Sağlıklı ve güvenli bir eğitim öğretim adına maalesef biraz daha evlerde kalınmalı.

Gülşah Şimşek
Pandemi riski ortadan kalkmis degilken topluluga girmek cok tehlikeli. Ögretmenleri riske atmayın lütfen

Kampanya sayfası için tıklayınız