İLKSAN Genel Müdürü Mintez ŞİMŞEK tarafından konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, İLKSAN ile Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) arasında yapılan anlaşma çerçevesinde sandık üyesi yaklaşık 300 Bin eğitim çalışanı ile sandık üyelerinin bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarının yabancı dil eğitimlerinin sağlanması amacıyla TÖMER’den alınacak yabancı dil kurs fiyatlarında %40 oranında indirim sağlanacak.

Protokol kapsamında İlkokul Öğretmenleri ve kurum üyesi diğer eğitim çalışanları ile bunların eş ve çocuklarına Türkçe (yabancı uyruklular için), İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, İspanyolca, Arapça, Japonca ve Çince dillerinde eğitim verilecek. Özel amaçlı kurslar(yabancı dil sınavı, hazırlık kursu atlama vb.)’da indirime dâhil eğitimler kapsamında alınabilecek.

Yabancı dil eğitimleri Ankara, İstanbul (Kadıköy-Taksim), İzmir ve Bursa illerindeki TÖMER Şubelerinde yüz yüze veya internet üzerinden, diğer illerde ise internetten çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarının İndirimli yabancı dil kurslarına kayıt yaptırabilmeleri için Ankara Üniversitesi TÖMER’in http://tomer.ankara.edu.tr/ adresinden online başvuru formu doldurması gerekmektedir.