Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda ve liselerde yürürlüğe koyduğu destekleme yetiştirme kurslarının benzerini ilkokullarda hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen çalıştay ve programlarda son aşamaya gelindi.2017-2018 eğitim öğretim yılında ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanacak programda 12 pilot il olduğunu belirtelim.
 
İLKOKUL YETİŞTİRME PROGRAMI
 
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye iş birliği ile yürütülen dezavantajlı çocuklara destek amaçlı hazırlanan programda ilkokullarda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yetiştirme programı verilmesi kararı çıktı. İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinde Türkçe ve Matematik programlarına ait kazanımlar sinifcilar.com facebook sayfası elde edemeyen öğrenciler için yetiştirme programları düzenlenecek. İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında öncelik dezavantajlı öğrencilerde olacak ancak bu öğrencilerin dışındaki öğrencilerde bu programdan yararlanabilecek.
 
12 PİLOT İLDE UYGULANACAK
 
Yetiştirme programının pilot olarak uygulanacağı illerin açıklanması için önümüzdeki günlerde yapılacak. İlkokul yetiştirme kursunun uygulanacağı iller pilot uygulamadan sonra artacak ve tüm illerde yetiştirme programı uygulamasına geçilecek.İlkokullarda Yetiştirme Programının uygulanmasına yönelik usul ve esaslar önümüzdeki haftalarda MEB tarafından kamuoyu ile paylaşılacak