Türk Lirası'nın değer kaybı sonrasında yeni banknotlar geliyor. Türkiye'de uzun süredir gündemde olan 500, 1000 ve 2000 TL'lik banknotlarla ilgili Merkez Bankası'nın hazırlıkları tamamlandı ve yakında dolaşıma girecekler. 

Onay verildi: 500, 1000 ve 2000 TL banknotlar geliyor!
Para görseli temsilidir.

Son haftalarda sık sık gündeme gelen 500 TL banknot haberlerinin yanı sıra, 1000 ve 2000 TL'lik yeni banknotların da tanıtılması konuşulan konular arasında yer alıyor. Türkiye'de kağıt para olarak en yüksek tutar 200 TL olduğundan, alım gücünün düşmesi ve ürün fiyatlarının artmasıyla birlikte yeni düzenlemelerin yapılması gerektiği tartışılıyor. Bu doğrultuda, yeni banknotların piyasaya sürülmeye hazır olduğu konuşulmaya başlandı.


Para görseli temsilidir.

Türkiye'de para basma yetkisine sahip olan Merkez Bankası, 1000 TL ve 500 TL banknotlarla birlikte Darphane'nin de 10 TL madeni paraları basmaya hazırlandığı biliniyor. Yeni banknotlar için çalışmaların devam ettiği ve para kalıplarının hazırlandığı ifade ediliyor. Sosyal medyada da bu yeni banknotlarla ilgili "Paralar önümüzdeki aylarda dolaşıma girecek" gibi ifadeler dolaşıyor. Ancak daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado, bu iddiaları yalanlamış ve dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bunları reddetmişti.

Yeni banknotların ne zaman tam olarak dolaşıma gireceği kesin olarak belirtilmese de, banknot basımının gerekliliği ve ilerleyen dönemlerde basılacak olması yakından takip ediliyor.

Kaynak: haber3.com