Üniversite taban puanları


Üniversite taban puanları her sene değişmekte ve bu taban puanlar ÖSYM tarafından ilgili yılın istatistikleri olarak yayınlanmaktadır. Bizler de sizlere ÖSYM tarafından sunulan üniversite taban puanları ve başarı sıralamasını toplu ve düzenli bir şekilde tek sayfada ulaşabileceğiniz şekilde hazırladık.

 

Üniversite Taban Puanları İçin Tıklayın


Yukarıdaki bağlantı üzerinden Türkiye'de bulunan tüm üniversitelerin ve bazı anlaşmalı uluslararası üniversitelerin taban puanlarına ve başarı sıralamasına ulaşabilirsiniz. Üniversitelerin 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerinin tamamının güncel taban puanları ve başarı sıralamasına da yine ulaşabileceksiniz.

 

 

2 Yıllık Bölümlerin Taban Puanları İçin Tıklayın


Her sene değişen etkenlerden dolayı elbette ister 4 yıllık olsun isterse 2 yıllık olsun üniversite ve bölümlerinin taban puanları aynı kalmamakta her sene biten yerleşimlerden sonra ortaya geçen seneki taban puanlarından, başarı sıralamalarından farklı puanlar ortaya çıkmaktadır. Bazı bölümlerin taban puanları düşerken bazıları ise oldukça belirgin bir artışla yükselebilmektedir.

 

 

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinin taban puanları da yine HangiSoru.com sitesinde güncel ÖSYM üniversite taban puanları doğrultusunda sizlere sunulmuştur. Hangi üniversitede hangi bölümler var, hangi bölümün taban puanı kaç hepsini üniversite taban puanları sayfasında bulabilir ve üniversitelerin ÖSYM taban puanlarını incelemeye başlayabilirsiniz.

 

Başarı sıralamasına dikkat edin

 

Üniversite taban puanlarını incelerken özellikle başarı sıralamasına dikkat edin. Taban puanları da tercihlerinize şekil veren önemli bir bilgidir fakat üniversite başarı sıralaması daha başarılı tercih yapmanızı sağlar.