Eklenecek dosya boyutunu 400 kat artıran Gmail, bu hizmeti Google’ın bulut depolama servisi Google Drive eklentisi ile verecek. 10 GB’lik dosya transferi için, e-posta gönderirken dosya ekle (attachment) yazan kısmın sağında “Drive’ı kullanarak dosya ekle (Insert files using Drive)”ye basmak yeterli olacak. Tabi bu şekilde gönderilecek olan dosyanın e-posta gönderme işelmine başlamadan Google Drive’a yüklenmiş (upload) olması gerekiyor.
 
EK ÜCRET ALINACAK MI?
Google’ın bu yeni hizmetiyle ortalama 700 MB’lik 15 film dosyası tek bir e-posta ile paylaşılabilecek. Google’ın resmi blogundan yapılan duyuruya göre herhangi bir ek ücret alınmayacak olan yeni hizmet kademeli olarak kulanıcılara sunulacak. Google’ın geçtiğimiz nisan ayında kullanıma açtığı bulut depolama hizmeti Google Drive, 5 GB’lik ücretsiz depolama alanın sunuyor. Google Drive’da 25 GB’lik ek alan aylık 2.49 dolara, 100 GB’lik alan ise 4.99 dolara satılıyor.

BİZDEN BİR PÜF NOKTASI

Google'ın mail servis hizmetini kullanan birçok kişi olduğuna eminim. Gmail servisinin güzel bir özelliğinden bahsedeceğim. 

E posta iletilerinizi gönderdikten sonra bazen yanlış yazmış olabiliyorsunuz ya da ekte şu dosyayı gönderiyorum diyip eklemeyi unutabiliyorsunuz. İşte bu tip hatalardan dolayı sıkıntı yaşamak istemiyorsanız : Gmail ayarlar >Genel sekmesinde Göndermeyi Geri Almayı Etkinleştir bu bölüme gelin ve etkinleştirin. 5, 10, 20, 30 saniye kadar e postanızın geç gitmesini sağlayabilir yaptığınız ufak bir hatayı hemen fark edip anında geri alabilirsiniz.

Gönderme işlemi yaptığınızda Gmail sizin için e postanızı gönderme listesinde bekletecek ve süre bitiminde gönderecektir. Bu ipucunu bilmiyorsanız artık öğrendiğiniz güle güle kullanabilirsiniz