Muğla Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kaza nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ağır yaralandı. Kaza yapan aracın şoförü de hayatını kaybetti.

NTV canlı yayınına bağlanan Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti.

Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi. 

Vali Vekili Köten kaza yapan araçta 31 kişinin bulunduğunu belirtti. 

"SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.
Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. 
NTV muhabiri Merih Ak, Marmaris'teki kazayı NTV canlı yayınında anlattı. İzmir'den Marmaris'e yerli turistleri hafta sonu gezisi için taşıyan midibüs, nedeni belirlenemeyen kaza nedeniyle uçuruma yuvarlandı. 

Sakar'ın en keskin virajında kaza, seyir terasının bulunduğu bölgede meydana geldi. İki ihtimal üzerinde duruluyor. Midibüsün freninin patlama ihtimaliyle birlikte şoförün aracı gerektiğinden hızlı kullanmış olabileceği de düşünüyor. 

MUĞLA İSTİKAMETİNDE YOL KAPATILDI

Kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Marmaris Devlet, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Muğla istikametinde yol kapatıldı.