Açıklamaları şöyle;

Temmuz ayı için memur ve emeklilerine verilen artış 6. dönem toplu sözleşme gereği sadece yüzde 6 iken, sadece temmuz ayı enflasyonu yüzde 9,43 oldu. Yani her zamanki gibi verilen artış daha ilk aydan eridi.

7. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinin yapıldığı bu ortamda memur ve emeklilerine yapılacak en büyük yanlış Merkez Bankası'nın 2024 ve 2025 tutmayan tahminleri üzerinden artış vermektir.

maaşlara yapılan artış ilk aydan eridi

ENFLASYON KAYIPLARI ALTI AYLIK DÖNEMLER İLE DEĞİL, AYLIK OLARAK KARŞILANMALIDIR

Altı ayda bir alınan artışlar daha ilk aylardan #enflasyon altında kalmakta ve sabit gelirlilerin alım gücü düşmektedir. Altı ay sonra verilen enflasyon farkı geçmiş dönemleri kapsamadığından o ana kadar oluşan farklar sabit gelirlilerin cebinden çıkmaktadır. Öncelikle yıllardır oluşan kayıplar karşılanmalı, sonrasında ise aylık olarak enflasyon kayıpları maaşlara yansıtılmalıdır.

 

GELİR VERGİSİ KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN yüzde 15’TE SABİTLENMELİDİR

Yıllardır enflasyon altında maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün yüksek olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır.

Memurlar özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir. Yani verilen zam zaten kepçeyle geri alınmaktadır. Bu nedenledir ki vergi dilim oranları kamu görevlileri için yüzde 15’te sabitlenmelidir.