TBMM'de bugün itibarıyla başladı. İki gün sürecek 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine ilişkin sunumu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bugün açıklanan enflasyon verilerine ilişkin enflasyonda düşüşün yaşandığını söyledi. 2023 yılı bütçesinde ise yatırım ve istihdam hedefli bir tasarı oluşturduklarını belirtti.

Ayrıca uzman öğretmen maaşlarına yönelik de öğretmenlerin uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira alacaklarını kaydetti.

Oktay, ''Gazi meclisimizin çatısı altında toplanarak milletimize şeffaf bir şekilde sunacağımız bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. İçeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız engeller işimizi zorlaştırsa da engellenemedi. Kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Türkiye için büyük düşünüyor, devrim niteliğinde atacağımız adımlar için heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI

''Öğretmenlerimiz, uzman öğretmen olduklarında maaşlarında 2023 yılında yaklaşık 2.250 lira, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4.500 lira artış olacaktır.''