Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan dev müsabakada, Ay-yıldızlı ekibimiz ilk seti 25-23 alarak 1-0 öne geçti. Filenin Sultanları, 2. seti ise 25-22'lik skorla kazandı. 

3. sette de rakibine göz açtırmayan Filenin Sultanları, seti 25-18 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa Şampiyonası'nda üst üste 5. kez yari finale yükseldi.

Brüksel, 1 Eylül Cuma günü oynanacak yarı final ve 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarında da ev sahibi olacak.

Son seti 25-19 önde kapatan milliler Polonya’ya set vermeden mücadeleyi kazandı.

Vargas’tan müthiş performans

Milli takımın yıldızı Melissa Vargas, çeyrek final müsabakasında müthiş bir performans ortaya koydu. Vargas, maçı tam 24 sayıyla tamamlayarak galibiyette büyük rol oynadı.

 

YARI FİNALDE RAKİP İTALYA

Almanya’da oynadığı C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika’yı da 3-1 yenerek şampiyonada 6’da 6 yaparak çeyrek finale yükselmişti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarı finalde son Avrupa Şampiyonu İtalya’yla 1 Eylül Cuma günü karşılaşacak. Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti.

Türkiye, bu yıl FIVB Milletler Ligi’nde iki kez karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etti.

 

Üst üste 13. galibiyet

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 13. galibiyetini aldı. FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 7 maçı da galip bitirdi. Türkiye, bu 13 maçta rakiplerine sadece 4 set verdi.