Sosyal medyada, #haddinibilekşisözlük tagıyla ekşi sözlüğe yönelik büyük bir tepki oluşmasına rağmen site yönetimi söz konusu başlığı kapatmadı
 
Guncelegitim.com olarak biz de tepki göstermiş, twitter hesabımızdan #haddinibilekşisözlük tagıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün: ''Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.'' sözünü paylaşmıştık.
 
Ancak durum hiç de göründüğü gibi değilmiş...
 
İşte bu başlığı açan ve özel bir okulda öğretmen olan Y.'nin Guncelegitim.com’a yaptığı açıklamayı yayımlıyoruz:
 
Guncelegitim.com / ÖZEL HABER - "15 Mayıs 2019 tarihinde Ekşisözlük platformunda, kendim de özel sektörde çalışan bir öğretmen olarak, yaşadığımız sıkıntıları ve öğrenci, veli ve idareciler tarafından öğretmenin kıymet görmediğini dile getirmek için, asla kötü bir amaç gütmeden bir konu başlığı açarak paylaşımda bulundum.
 
Paylaşımın altındaki yorumlar yüzünden yanlış anlama doğacağını fark ettiğim anda yazdığım yazıyı silip akabinde hemen ekşi sözlük iletişim birimine durumu bildirdim ve başlığın silinmesini, bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledim fakat başka platformlarda çoktan haber olup amacından sapmıştı. 
 
Yazdığım metin "Öğretmenlik ile fahişelik arasında bir fark yok. İkisinde de bütün işi sen yapıyorsun, terliyorsun, yaptığın işin karşılığını alamıyorsun. Müşteri memnuniyeti önemli ikisinde de karşındakinin kapasitesi ne olursa olsun vermeye çalışıyorsun, eksikliklerini kapatmak için sana suç buluyor, sen ise aslansın kaplansın diye rol yapıyorsun..." dan ibaret olup kesinlikle öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine hakaret amaçlı değildi.
 
Aksine hak edilen saygının verilmemesinin irdelenmesi idi. Üslubumdan ötürü ortaya çıkan tatsız durum bir linç girişimine dönüştü. Kendi adıma böyle nahoş bir ortamın doğmasına sebep olduğum için tüm eğitim camiasından özür dilerim."
 
Guncelegitim.com / ÖZEL HABER izinsiz kullanılamaz.