Memur sorunları Cumhurbaşkanlığı'na iletildi!
 
Memur toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması ve 2 yıl geçerli zam oranlarının açıklanması kamu çalışanlarını memnun etmedi. Süreci yürüten ve yetkili sendika olan Memur-Sen 'kabul edilemez' olarak nitelendirdiği hükümetin zam teklifi yüksek hakem kurulunca da benimsenince TİS süreci tamamlandı.
 
3600 EK GÖSTERGE, SÖZLEŞMELİLER....
 
Başta 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler olmak üzere bir çok başlıkta çözüm bekleyen konularda bir ilerleme sağlanamadı. Kamu-Sen bu başlıkları sayarak tekrar memur sorunlarını Cumhurbaşkanlığı'nda dile getirdi.
 
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin ve kurul üyeleri ile Çankaya Köşkünde bir araya geldi.
 
Toplantıda çalışma hayatı ve çalışanların genelini ilgilendiren konu başlıkları değerlendirildi. Genel Başkan Önder Kahveci ve Konfederasyona bağlı sendikaların Genel Başkanları çalışma hayatını ilgilendiren konularda detaylı bir değerlendirme yaparak çözüm önerilerini gündeme getirdiler. 
 
ÖNDER KAHVECİ: SOSYAL DİYALOG ÜLKEMİZİN HAYRINA OLACAKTIR
 
Genel Başkan Önder Kahveci, toplu sözleşme sürecinden masanın işleyişine, yönetici atamalarından emeklilik sorunlarına kadar birçok değerlendirmede bulundu. 
 
TİS MASASI MEMURA ÇÖZÜMDE YETERSİZ KALDI
 
Kahveci, “Toplu sözleşme masası bu süreçte de görüldü ki sorunlara çözüm bulmakta yetersiz kalmıştır. Çalışma hayatının önemli başlıklarından olan;
  • Sözleşmeliler, 
  • 3600 ek gösterge konusu içerisinde bütün kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesi, 
  • Vergi dilimleri, 
  • Tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması, 
  • Emekli maaşlarının yükseltilmesi, 
  • Emeklilikte işçi ve memurlar arasındaki adaletsizliklerin giderilmesi, 
  • Yönetici atamalarında ve ilk atamalarda yaşanan liyakatsizliğin giderilmesi ve bu adaletsizliklerin kaynağı olarak ortaya çıkan mülakatın mutlak surette kaldırılması gibi konularda bir an önce çözüme yönelik adımlar atılması gerekmektedir. 
 
Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve bağlı Sendikaların Genel Başkanları konulara ilişkin raporları Komisyon Başkan Vekili Vedat Bilgin’e sundu.
 
SGKRehberi