Ehliyet sınavına giren binlerce adayın merakla beklediği Ehliyet sonuçları MEB'in resmi sitesinde duyuruldu. 10.10.2015 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde erişime açıldı.

Sonuçları öğrenmek için TIKLAYINIZ

Ehliyet alabilmek için sınava giren sürücü adaylarının meraklı bekleyişi sona erdi. Sürücü adayları, ehliyet sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr internet sitesindeki sorgulama ekranından öğrenebilirler.
Yeni yasaya göre, sürücü kursuna başvuran ve sınavlarda başarılı olan kursiyerler, 2 yıl süreyle stajyer sayılacak

Sürücünün bu sürede 75 ceza puan hakkı olacak. Bu süre zarfında ceza puan hakkını dolduran adayın geçici ehliyeti iptal edilecek. Bu kişilerin, ehliyet almak için yeniden sürücü kursuna müracaat etmesi gerekecek. ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak

Yönetmelikle şu anda verilen 9 ehliyet sınıfı ise 18’e yükselecek. Otomobil, motosiklet gibi küçük ehliyetler 10, otobüs, kamyon gibi büyük ehliyetler 5 yılda bir değiştirilecek.

Bu işlemler sırasında sağlık raporu ise şart. Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, ehliyetler 1 Ocak 2016’dan itibaren 15 lira karşılığında yenilenecek.