Eğitimhaneye giriş yapıldıktan sonra haberler, dosyalar ve forum sayfalarından istenilen ziyaret edilebilir. Sitede ana sayfada forumda en çok konuşulan konular listelenmektedir.

Eğitimhane web sitesi her sınıfa özel hazırlanmış sayfalara sahiptir. Bu sayede eğitimciler ve öğrenciler aradıkları içeriklere rahatça ulaşabilmektedir. Bu durum öğretmenler açısından da avantaj sağlamakta olup, ödev, konu anlatımı yazılı, sınav, etkinlik gibi her bir dersin müfredata uygun içeriklere kolayca erişebilirler. 

Bu içeriklere ek olarak zümre ve veli toplantı tutanakları, çeşitli eğitim kaynakları, seminer çalışmaları, belirli gün ve haftalar gibi farklı içerikler de bulmak mümkündür.

Sitede bulunan etkinlikleri indirmek isteyen öğrencileri siteye üye olmadan bilgisayarlarına indirebilirler. Forumda bilgi paylaşmak ve dosya yüklemek için üyelik gerekmektedir.

Yorum yapabilmek için üye girişi işlemi tamamlanmalıdır. Eğer herhangi bir dosyaya ihtiyaç varsa dosyalar kategorisinden ilgi başlık seçilmelidir. 

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de kullandığı bu sitede son derece yaratıcı ve ilgi çekici içerikler yer almaktadır. Bu nedenle platform kurulduğu günden bu yana oldukça fazla ziyaretçi almaktadır.