Eğitim-Sen'in, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;
 
Devlet okulları sorunlarla boğuşurken, 2015-2016 eğitim öğretim yılında kamu kaynaklarından özel okullara yapılacak teşvikler açıklanmıştır.
 
MEB'in özel okul destek programına özel kreşler de dahil edilmiştir. Çocuğunu özel kreşe gönderenlere 2.680 TL destek verilecektir.
 
Devlet kurumlarına ait kreşler kapatılırken, son yıllarda mantar gibi çoğalan özel kreşlere kamu kaynaklarının aktarılması dikkat çekicidir.
 
2015-2016 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 230 bin öğrenci adına özel okullara destek verilecektir.
 
MEB, devlet okullarının sorunlarını çözmek, okulların ödenek ihtiyaçlarını karşılamak yerine, kamu kaynaklarını özel okullara aktarmaktadır.
 
Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50’şer bin, temel ve diğer liselerde 110 bin öğrenci destekten faydalanacaktır.
 
Özel okula giden her öğrenci başına ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 lira verilecektir.
 
MEB, eğitimin kamusal niteliğini tamamen ortadan kaldırmaya çalışmakta, öğrenci ve velileri açıkça özel okullara yönlendirmektedir.
 
Özellikle 4+4+4 dayatması sonrasında, velilerin ekonomik koşullarını zorlayarak çocuklarını özel okullara gönderme oranı hızla artmıştır.
 
Devlet okulları acil ödenek beklerken, halktan toplanan vergilerin her biri "ticari işletme" olan özel okullara aktarılması kabul edilemez!
 
Herkes eğitim hakkından eşit koşullarda ve parasız olarak faydalanmalı, kaynaklar özel okullara değil, devlet okullarına aktarılmalıdır!
 
Toplumdaki eşitsizlikleri daha da derinleştiren uygulamalardan uzak durulmalı, herkese eşit koşullarda eğitim hakkı sağlanmalıdır...
 
Eğitim hakkı, sadece parası olanların değil, herkesin yararlanması gereken evrensel bir insan hakkıdır!