Basın açıklaması:

"Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 13.01.2020 tarihinde 5 yıllık süreyle imzalanan, 4570 TL olarak belirlenen promosyon anlaşmasının bugün memurun aleyhinde bir anlaşma olduğu açıktır.

Eğitim çalışanları Türkiye’nin ekonomik kriz yaşamasının bir sebebi değildir, bu krizi de öngörecek, önlem alacak kişiler hiç değillerdir. Bu yüzden Eğitim çalışanları pula dönüşen promosyonların revize edilerek güncellenmesini istemekte son derece haklıdır. Hiç kimse öğretmene, memura verilecek üç kuruş parayla camiamızı sınamasın! Sözleşme şartları ne olursa olsun eğitim çalışanları bankalardan sadaka değil, hak ettiklerini talep etmektedirler. 

Tüm kamuoyu ve banka yetkililerine sesleniyoruz. Biz öğretmenlerin aklıyla, cüzdanıyla dalga geçen bu bankaları teşhir ediyoruz. Buradan tüm çalışanlara sesleniyoruz, eğitim çalışanlarımızın cüzdanına göz diken Yapı Kredi bankası kredi kartlarını iptal etmeye, banka hesaplarında para tutmamaya, tüm otomatik ödemeleri başka bankalara taşımaya ve bankadan herhangi bir finansal ürün almamaya davet ediyoruz. 

Banka promosyon anlaşması revize edilene kadar susmayacağız!" dedi.