Sendika genel başkanı Ali Yalçın, açıklamasında: "Hukuk devletleri tüm vatandaşlarına karşı, dil,din,ırk ayrımı gözetmeden, siyasi haklara değil, sosyal ve ekonomik haklara ağırlık vererek; toplumun her kesimine gelir dağılımı ve fırsat eşitliğinde adil olmalıdır.

Kravat ve Saç Sakal Dayatması Kaldırılmalı

Kamu dairelerinde başörtüsü konusunun bir problem olmaktan çıkarılması milletimiz adına çok önemlidir. Fakat aynı kapsamda, erkeklere kravat takma ve takım elbise giyme mecburiyeti, saç sakal gibi dayatmalardan da vazgeçilmelidir" dedi.

Zorunlu Rotasyonda Tercihlere Yer Verilmeli

Konuşmasında öğretmenlerin zorunlu rotasyonuna da değinen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; "Zorunlu yer değiştirmelerde öğretmenlerin istek ve tercihleri dikkate alınmalı, aile bütünlüğünü bozacak girişimlere yer verilmemelidir.

Öğretmen ve Yöneticilerin Ücret Adaletsizliği Giderilmeli

Ek ders ve ücretlerde, yönetici ve öğretmenler arasındaki eşitsizlik giderilmelidir. Ayrıca merkezi sınavlarda görev alan öğretmen ve yöneticilerin aldıkları ücretteki adaletsizlik de hızla düzenlenmelidir.

Angarya olarak tutulan nöbet görevine kesinlikle ücret ödenmelidir.

Atama ve yer değiştirme, norm kadro, görevde yükselme gibi yönetmeliklerde, paydaşların görüşleri alınarak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

sendikahaberleri.com