Bakan Selçuk, son açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Karnelerinizi 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan, 2 Temmuz'dan itibaren ise okullarınızdan basılı olarak alabilirsiniz.

Farklı bir açıklama yapılmazsa, 18 Haziran'dan sonra okullar kapanana kadar eğitim aynı şekilde hibrit olarak yüz yüze ve uzaktan devam edecek.

Karnelerin erken verilmesinin sebebini, okulları kapatmak için değil, tatile çıkacak ailelerin önündeki engeli kaldırmak için yapıldığını söyleyebiliriz.

 

KARNELER 18 HAZİRAN'DA...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında; “Öğrencilerimizin erişimini kolaylaştırmak için karneleri 18 Haziran'dan itibaren öğrencilerimize açıyoruz. Dileyen karnesine 18 Haziran Cuma gününden itibaren ulaşabilecek” dedi.

 

İSTERLERSE OKULDAN, İSTERLERSE İNTERNETTEN ALABİLECEKLER

Bakanlığın yazısına göre; ''2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri 18 Haziran'da elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacak, isteyen velilere 2 Temmuz'dan sonra okul müdürlüklerince karneler basılı olarak da verilebilecek''

 

KONULAR BİTİNCE ETKİNLİKLERLE TAMAMLANACAK

Selçuk, kendisi için konunun ders yapma meselesi olmadığını öğretmenlerin okullar kapanana kadar eğitimi ağırlıklı olarak sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel ve sanatsal etkinliklerle sürdüreceklerini söyledi.

Karnelerin verilmesinden sonraki iki haftalık dönemde öğretmenler okula gelecek. Okuldaki mesai okullar kapanana kadar aynı şekilde devam edecek.

 

TELAFİ EĞİTİMİ YAZ TATİLİNDE BAŞLAYACAK

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Telafi eğitimi yaz tatilinde gönüllü öğretmenler tarafından bu tarihten sonra verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırladı.

"Telafide Ben de Varım" Programında 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri; 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihlerinde eğitim faaliyetleri il millî eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak.

Telafi eğitimlerine katılmak isteyen öğrencilerin velileri, izin belgeleri ile eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurularını yapabilecek.

Telafi eğitimi faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekiyor.

Guncelegitim.com / ÖZEL HABER