Ankara 1. İdare Mahkemesi, EBA'da gerçekleştirilen faaliyetlere göre öğretmenlere puan verilmesi uygulamasının, hangi kritere göre yapıldığının, puanlara nerede kullanılacağı hususunun açık olmaması nedeniyle, puanlama işleminin iptaline karar verdi.

Eğitim Sen açtığı davayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

''Covid 19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim kapsamında öğretmenlerin EBA sistemi kapsamındaki farklı faaliyetlerine farklı puanlar verilmekte, okullarda öğretmenler EBA puanı üzerinden sıralanmakta ve değerlendirilmektedir. Bu durum öğretmenlerin öğrenciler ve veliler nezdinde derecelendirilmesine, öğretmenlerin yarıştırılmasına, okul ve ilçe müdürlüklerinin öğretmenlere karşı haksız işlemlerine ve tutumlarına neden olmaktadır.

Hukuksal dayanağı, yönetmelik ve yönerge gibi düzenlemesi olmayan eşitsizlikleri daha da artırarak ayrımcılığa neden olan ve öğretmenleri yarıştıran bu uygulamanın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız başvuru, 60 gün içinde cevap verilmeyerek zımnen reddine karar verildiğinden Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Yarışmayacağız, rekabet etmeyeceğiz, dayanışma içinde olacağız.''

Karar için TIKLAYINIZ