kamugundemi.com'un burada yer alan haberine göre:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin yararlanması için faaliyete geçirilen Eba Kurs işlemlerinin başvuruları başladı. Dershanelerin kapatılarak özel okula dönüştürülmesinin ardından destekleme ve yetiştirme kursu konusunda sağlam adımlar atmak isteyen MEB, öğrencilere faydalı olması adına Eba Kurs konusuna önemle yaklaşmaktadır.

MEB EBA KURS HİZMETLERİ

2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’dan faydalanabilmesi için EBA modülünden EBA öğrenci kurs kayıt işlemleri yönergelerini izleyerek kayıt olmaları gerekmektedir. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) MEB tarafından son dönemlerde yürürlüğe konulan internet portalı olmaktan ziyade öğrenci ve MEB personeli için faydalı bir modül haline dönüşmüştür. EBA’ya olan ilgi her geçen gün artmaktadır.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

Dershanelerin kapatılmasından sonra okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme KurslarıMEB verilerine göre öğrencilere faydalı olmaktadır. Destekleme ve Yetiştirme Kursları‘na olan ilgi ve kayıt gün geçtikçe artmaktadır. Öğretmenlerin Destekleme ve Yetiştirme Kursları görev talepleri ile öğrencilerin istedikleri dersi seçme işlemleri MEB Eba Kurs Modülü üzerinden olmaktadır. Ayrıca üniversiteye hazırlanan öğrenciler de EBA üzerinden kayıt olarak istedikleri dersi, kursu seçerek kayıt olabileceklerdir. 

Eba Kurs BAŞVURULARI https://e-kurs.eba.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır. 


Bu ekrandan Öğrenciler için EBA Girişini Tıklayın! (http://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS//Giris?uygulamaKodu=eKurs)



Açılan ekrandan Okulunuz ya da öğretmeniniz tarafından size verilen şifrenizle birlikte ilgili alana TC Kimlik Numaranızı yazıp Oturum Aç'ı tıklayınız.

Başarılı bir şekilde giriş yaptığınızda ekranın sağ üst köşesinde sizin adınız ve soyadınız yazacaktır. Ad soyad yazan yerin bir satır altında Bilgilerim var onu tıklayıp, sayfanın altında Bilgilerimi Güncelle butonuna basınız.

Bilgileriniz güncellendikten sonra Solda üstte Kurs Tercih bağlantısını tıklayın!

Açılan ekranda en önemlisi kurs almak istediğiniz okulun seçilmesidir. Yanlışlık yapmadan okulunuzu seçiniz. 

Okul seçimi yapıldıktan sonra da 5, 6 , 7. sınıflar için en fazla 3 ders, 8.sınıflar için de en fazla 6 ders seçimi yapabilirsiniz.

Dersi seçtikten sonra alt tarafta o dersi hangi öğretmenden almak istediğiniz yazacaktır. Lütfen öğretmeni de seçiniz. Eğer öğretmen ismi orada yoksa okulunuz gerekenleri yapacaktır.

Tüm ders seçimleri yaptıktan sonra da Dersleri Kaydet butonuna basarak ekrandan çıkın. Bir sonraki ekranda tercihleriniz listelenecektir. Eğer yanlışlık yoksa başka da yapacağınız bir işlem yok. Ancak tercihlerinizi değiştirmek isterseniz tekrar TErcihlerimi İptal et bağlantısını tıklayarak yeni tercihler yapabilirsininiz.


Eba Kurs başvuru kayıt işlemleri aşağıda belirtilen linkler üzerinden yapılmaktadır.
Eba Kurs kayıtları için TIKLAYINIZ
Eba Kurs öğrenci girişi için TIKLAYINIZ