Bakan Selçuk, e-portfolyo sayesinde öğrenci ilgi ve merakının yıllara yayılan bir süreçten izlenebilecek bir duruma geldiğini vurgulayarak, "Bu da bir sonraki eğitim kademesinde yapılacak tercihlerin veriye dayalı olarak yapılmasını ve kararların bu suretle alınmasını kolaylaştırıyor. Okul ve okul dışı yaşamın entegrasyonunu ve bütünleştirilmesini de e-portfolyo vasıtasıyla sağlama imkanına kavuşacağız" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında bütün ortaokul ve liselerde öğrenim gören yaklaşık 10 milyon öğrenci için 'e-portfolyo' oluşturuldu.

Proje, pilot uygulamanın sonuçlanmasının ardından ilkokullarda da uygulamaya geçirilecek. E-portfolyo ile tüm öğrenciler, erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar takip edilerek değerlendirilecek. Öğrencilerin, e-portfolyosundaki bilgiler ışığında ilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesi ve doğru yönlendirilmesi sağlanacak

E-portfolyoda çocuğun tüm okul yaşamında aldığı sonuçlar, elde ettiği başarılar, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda katkılarından oluşan ürün dosyası yer alacak. Ayrıca öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelere katılımı ile ilgili bilgiler, okuduğu kitapların adları ve sayfa sayılarının yanı sıra öğrencinin kendini tanıttığı bir bölüm de bulunacak.

E-Portfolyo çalışmasıyla, öğrencinin ilgi ve merakı yıllara yayılan bir süreçle izlenirken, bir sonraki eğitim kademesinde yapılacak tercihlerin veriye dayalı yapılması sağlanacak.

CNNTURK