Türkiye genelinde (resmi-özel) ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez düzenlenecektir.  Uygulamada öğrencilerin mekik, şınav, otur-uzan esneklik ölçümü, vücut ağırlığı ve boy uzunluğu ölçümü yapılarak değerlendirilecektir.

Fiziksel aktivite uygunluk karnesi öğrenci karnesindeki beden eğitimi ve spor ders notunu etkilemeyecek ve çocuklara ait bilgiler gizli tutularak her çocuğun kendi ailesiyle paylaşılacaktır. E-Okul veri tabanından velilerin diğer karne notlarına erişimleri gibi sağlıkla ilgili fiziksel uygunluk karnesine de ulaşımları sağlanacaktır. 

Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Ölçüm Girişi Resimli Anlatım:

1. İlkokul/Ortaokul Kurum İşlemleri
2. Bilgi Giriş İşlemleri
3. Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi...
4. Sınıf Seçimi Yapıyoruz
5. Gerekli Alanları Doldurup Kaydediyoruz.

NOTLAR:

  • Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Ortaokul ve Lise Seviyesinde Kurumlarda Uygulanmaktadır.
  • "Bilgi Giriş İşlemleri" sekmesini göremeyen öğretmenler idareden yetki verilmesini istesinler.
  • Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Ölçümleri "Beden Eğitimi ve Spor Dersine Giren" Öğretmenler Tarafından Girilecektir.
  • Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Oluşturulmasında, Boy, Kilo, Mekik, Sınav ve Otur Uzan Ölçümlerinin Tamamının Doldurulması Zorunludur.
  • Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesini Veli ve öğrenciler e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden göreceklerdir. Basılı evrak olarak verilmeyecektir.

 

Öğrencilere kilo karnesi ne zaman verilecek?