E OKUL NOT GÖRÜNTÜLEME

E okul veli bilgilendirme ve öğrenci bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için kişinin T.C kimlik ve öğrenci numarası yeterli.

Veliler; http://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin T.C. Kimlik Numarası ve okul numarası ile sisteme girip, ders programı, notları, devamsızlıkları, okul ve öğretmenler tarafından yapılan duyuruları görebiliyor

Ağırlıklı not ortalamasına göre belirlenir

Yönetmeliğe göre; Derslerinde üstün başarı gösterip tüm derslerinde başarılı olan ve dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan aşağıda olmayan öğrenciler ile davranış puanı 100 olan öğrenciler içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulunca belge alacaklar belirlenir.

  • 70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,
  • 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olanlar takdir belgesi,

Not: Liselerde en az 3 öğretim yılı dönemleri boyunca takdir belgesi almış olanlar da üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.Takdir teşekkür hesaplama işleminde yapılan değişikliğe göre, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilecek. Not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler ise belge almaya hak kazanamayacak.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN