Almanya'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda tarihimizde ilk kez 1 altın, 1 gümüş madalya kazanarak ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları için 4 kota birden alan İzmirli milli cimnastikçiler İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ile Nazlı Savranbaşı, Türkiye'ye dönüşte müthiş bir coşkuyla karşılandı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü , milli sporcular için Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılama töreni düzenledi. Törene yüzlerce öğrenci ellerinde ay-yıldızlı bayraklar ve pankartlarla katıldı. Sporcuların aileleri, kulüplerindeki sporcu arkadaşları ve Stuttgart'taki şampiyonada halkada altın madalya kazanarak ülkemize Dünya Şampiyonası'nda cimnastikte ilk madalyasını getiren 24 yaşındaki İbrahim Çolak'ın bu yıl beden eğitimi öğretmeni olarak atandığı Aliağa Helvacı Ortaokulu öğrencileri de ellerinde öğretmenlerini kutlayan pankartlarla öğretmenlerini karşıladı.

Havalimanı çıkışında omuzlara alınan sporcular tezahüratlarla karşılandı. İzmirliler, hazırlanan platforma çıkan milli sporculara sevgi gösterilerinde bulundu. Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, 4 olimpiyat kotası ve 2 madalyayla Almanya'dan dönen sporcuların İzmir'in ve Türk sporunun gurur kaynağı olduklarını belirterek, "Bu bir ilk. Türk spor tarihinde çığır açtılar" dedi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, şampiyon sporcu İbrahim Çolak'ın öğretmen olduğunu hatırlatarak, Çiçeği burnunda bir öğretmenimizin tarihi şampiyonluğunu kutlamanın gururunu yaşıyoruz. İbrahim, göreve yeni başlayan bir öğretmen olarak örnek oldu" diye konuştu.

İbrahim Çolak: "Tüm Türk halkına, şehitlerimize ve ordumuza armağan"

Türkiye'ye cimnastikte ilk dünya şampiyonluğunu getiren İbrahim Çolak, karşılama töreninde inanılmaz bir mutluluk yaşadığını belirterek, madalyasını tüm Türkiye'ye, şehitlerimize ve şanlı ordumuza armağan etti. İbrahim, "Herkese çok teşekkür ederim. Bu madalyayı bütün Türk halkına, şehitlerimize ve şanlı ordumuza armağan ediyorum" diyerek asker selamı verdi. İbrahim Çolak, "Gerçekten çok mutluyum. Çok büyük bir iş başardık. Bunun devamının geleceğine inanıyorum" dedi.

Otobüsle şehir turu

TOKYO Olimpiyatları'na 4 kota birden alan milli cimnastikçiler, havalimanındaki karşılama töreninin ardından üstü açık otobüsle İzmir turu attı. Ellerinde bayraklarla, aileleriyle birlikte otobüse binen sporcular ve protokol, Cumhuriyet Meydanı'na kadar konvoy eşliğinde gitti. Ülkemize ilk dünya şampiyonluğunu getiren torunu İbrahim Çolak'ı karşılamaya gelen babaannesi Sultan Çolak, büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

Kaynak: İzmir.meb.gov.tr