İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’den yapılan duyuruda, “İlimizde 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen Silivri Merkezli 5.8 şiddetindeki deprem sonrasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ekli listede isimleri belirtilen okul binalarının daha detaylı incelenmesi ve ileri tetkikler yapılması gerekli görülmüştür. Bu kapsamdaki okullarımızın 09.10.2019 tarihinden itibaren listede karşılarında gösterilen okullarda eğitim öğretime devam etmelerine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Müdürlüğün sitesinde taşınacak okullarla bu okullarda eğitim gören öğrencilere ev sahipliği yapacak okulların listesi de yayınlandı.

İstanbul'da Deprem Hasarı Nedeniyle Taşınacak Yeni Okullar:

DÜN ‘DERSE GELİN’ ÇAĞRISI YAPILAN OKUL BUGÜN BOŞALTILDI

Boşaltılan okullar arasında sozcu.com.tr’nin dün gündeme getirdiği Küçükçekmece'deki Gültepe İlkokulu da bulunuyor. Depremin ardından hasar gören Gültepe İlkokulu’dan eğitime 2 gün ara verililmiş daha sonra velilere eğitimin 7 Ekim pazartesi günü başlanacağı mesajla bildirilmişti.

Herhangi bir sorunun olmadığı belirtilen okula çocuklarıyla okula giden veliler çatlamış kolonları ve duvarları görünce şaşkına dönmüş ve Okul yönetimine ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne sert tepki gösteren aileler çocuklarını okula göndermeme kararı almıştı. (sozcu.com.tr)

RESMİ AÇIKLAMA:

İlimizde 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen Silivri Merkezli 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ekli listede isimleri belirtilen okul binalarının daha detaylı incelenmesi ve ileri tetkikler yapılması gerekli görülmüştür.

Bu kapsamdaki okullarımızın 09.10.2019 tarihinden itibaren listede karşılarında gösterilen okullarda eğitim öğretime devam etmelerine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Liste için Tıklayınız.