Bir önceki basın açıklamamızda hükûmetin zam teklifinin düşük olduğunu belirtip “Bu zam değil indirim” demiştik. Maalesef çarşı pazarın hali şu an memur ve emekli için en az %50 zam diyor. Ekonomik kriz varsa bundan çıkışın yolu da memura verilecek zamdan geçiyor. Çünkü zaten aldığı maaşla ancak temel ihtiyaçlarını karşılayan memurlar ve emekliler aldıkları parayla piyasayı canlandıracaklar tüketimi artırarak esnaf, tüccar ve çiftçinin cebine para girmesini sağlayacaktır.

Bu süreçte zam teklifini kabul etmeyen yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında elde ettiği kimi kazanımlarını hakem heyetine kamu işverenin verdiği tutanakta belirtmemesi memuru yok saymak ve benim kararıma mahkumsun yaklaşımdır.

ÖĞ-DER olarak bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Devletin milletin hizmetinde olması gerekirken milletin tepesinde "Ben ne dersem o olur." yanlışlığında kararlı olduğunu görüyoruz. Sendika aidatını devletin ödediği, 11 kişilik hakem heyetinin 6'sının memur olduğu, pazarlık yapma yerine yetkisiz ve etkisiz görüşmelerin yapıldığı ve tek taraflı karaların uygulamaya konduğu iyi kurgulanmış bir tiyatro iki seneliğine perdeyi kapatmıştır.
 
Hamdi SÜRÜCÜ 
Genel Başkan