Yaklaşık 2 aydır 6,85 seviyesine demir atan dolar/TL corona virüsü vakalarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından 7 seviyesinin üstüne çıktı. Dolar ve euro Türk Lirası karşısında rekor kırdı.

Dolar/TL bugüne de 7’nin üstünde başlarken euro/TL 8,60’ın üstünü görerek tarihi rekorunu kırdı. Gram altın da 470 TL’yi geçerek tarihi zirvesini gördü. Dolar/TL ilerleyen saatlerde 7,27’yi aşarak tarihi seviyeyi aştı. 

Son Durum: (saat:13.15)
 
DOLAR
7.2818 (%3.17)
 
EURO
8.6832 (%3.25)
 
ALTIN
478.704 (%3.66)

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk dün, altın fiyatlarında yaşanan yükseliş hakkında sozcu.com.tr'ye değerlendirmelerde bulunmuştu.

Lübnan'da yaşanan patlamanın o bölgede bir stratejik gerginlik oluşturacağı beklentisini artıracağını söyleyen Yıldırımtürk, “Bilinen nedenlere ek olarak bugünkü yükselişte Lübnan'da yaşanan patlamanın da etkisi var. Dün akşam sadece altın yükseldi. Bu da stratejiik gerilim ve Lübnan kaynaklı. Bunun yanında ABD senatosunda görüşülecek olan 1 trilyon dolarlık yeni destek paketi de ons altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.” demişti.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Önceki dün Londra’daki swap (döviz takası) faizlerinin astronomik seviyelere çıkmasıyla birlikte dolar/TL 7 seviyesinin altına çekilmiş hatta bazı yabancı bankalar yerli bankalara ödeyecek TL bile bulmakta zorlanmış bunun üzerine Borsa İstanbul’da hisse satmışlardı. BIST 100 endeksi bu adımların etkisiyle önceki gün yüzde 3’ün üzerinde kayıp vermişti.

Kaynak: Sözcü