Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bu dönem içerisinde sınavların yapılmayacağını duyurmuş ve ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notları, derse katılım puanı ile belirleneceğini açıklamıştır.

Ancak Sayın Selçuk, uygulamada yaşanan ve yaşanacak sorunları dikkate almamıştır. Nitekim bugün uzaktan eğitim yoluyla yapılan derslere sınıf bazında katılım oranı mücbir nedenlerle 3’te 1 şeklinde gerçekleşmektedir. Hala interneti ya da internete bağlanacak teknolojik imkanı bulunmayan öğrenciler mevcuttur.

Bu öğrencilere nasıl derse katılım puanı verilecektir? Öğretmenlerden bütün öğrencilere 100 puan verilmesi mi istenilmektedir? Böyle bir durumda özellikle sınava girecek çocuklar arasında yaşanacak adaletsizlikler nasıl giderilecektir?

Ya da daha önce okullar açıldığında yapılan sınavlara giren bir öğrenci ilk sınavdan aldığı notla düşük ortalamaya sahip olacak bir öğrenci ile  hiç sınava girmeyip sözde derse katılım puanıyla yüksek ortalamaya sahip olacak bir öğrenci arasında adaleti nasıl sağlamamız beklenilmektedir?

EKSEN Eğitim Sen olarak bu dönem öğrencilere puan vermemenin daha adil olacağını düşünüyoruz. İkinci dönem okullar açıldığı takdirde verilecek puanlar yıl için geçerli olmalıdır. Okullar açılmama ihtimali de dikkate alınarak şimdiden bir sınav takvimi oluşturulmalı ve bu sınav takvimine sadık kalınmalıdır.

Kamuoyuna saygılarımızla.

EKSEN Eğitim Sen