Milli Eğitim Bakanlığının 30/07/2015 tarihli ve Müsteşar yardımcısı Muhterem Kurt imzalı yazısında Ortaokul ve Liselerde açılacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili yazısında ; “Öğrencilerimizin kurslarda sadece sınavlara hazırlık olarak değil, güzel sanatlar, beden egitimi, spor, müzik vb. alanlara yönelik kurs almalarına yönelik çalışmalar da planlanmalıdır.” İfadesi yer almaktadır.
 
Bu durum okullarda öğretmenler tarafından açılan egzersiz çalışmalarına ödenen ücrette haksızlıklara neden olacak.
 
Örnek verecek olursak ; İlkokulda Halkoyunları kursu açan öğretmen ders dışı egzersiz çalışması karşılığında saat ücreti olarak 10.48 TL alacak. Ortaokul da kurs açan ortaokul öğretmeni 20.96 olarak ücret alacak. Ayrıca ortaokul ve lisede kurs açan öğretmene hizmet puanı da verilecek.Eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı bir durum ortaya çıkıyor. Hazırlık kursları yönetmeliği ile  ders dışı egzersiz yönetmeliği çelişkisi ortay çıktı.
 
Ders dışı egzersiz çalışmaları ile ilgili genelgede; Ders dışı eğitim çalışması yapacak öğretmenlere ödenecek ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6’sını geçemez. Eğer Ders Dışı Eğitim Faaliyeti yapmak isteyen öğretmen ve ders sayısı branşlara göre %6’lık dilimi geçiyor ise eğitim öğretim yılı başında yapılacak ilk öğretmenler kurulu toplantısında hangi branşlarda ve etkinliğin hangi öğretmen tarafından yapılacağı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının %6’sını geçmeyecek şekilde belirlenecek ve kurulda karar altına alınacaktır.
 
 Konuyu hakkında Eğitim Sendikalarını göreve davet ediyoruz.Ders dışı egzersiz yapacak öğretmenlerin haklarını savunmalarını bekliyoruz.