6 Şubat Pazartesi günü yaşanan depremlerde birçok ilimiz etkilenmiş ve ne yazık ki on binlerce canımızı kaybederken yüz binin üzerinde de yaralı vatandaşımız olmuştur.

Deprem bölgesinde kademeli olarak okullar açılırken en büyük eksiklik olarak konaklama sorunu ortaya çıkmaktadır. Evleri zaten hasarlı olan öğretmen ve eğitim çalışanlarına konaklama için bazı yerlerde konteyner, çadır temin edilirken bazı yerlerde bu imkanlarda sunulmamıştır.

Zaten deprem nedeniyle yaşanan zorlukların yanında bu eksiklikler tamamlanmadan yapılan uygulamalar daha büyük sorunlara yer açacaktır.

Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok kurum çalışanlarına deprem nedeniyle tayin hakkı verirken MEB tayin hakkını şartlı ve sınırlı vermiş, depremzede öğretmen ve eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğu tayin isteyememiştir.

Yeni öğretmen ataması da düşünüldüğünde atamalar bu bölgelere yapılmalı, depremzede öğretmenlerin daha sağlıklı eğitim öğretim faaliyetlerinde yer alması için süresiz ve şartsız tayin hakkı verilmelidir. (AES)