Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak refah düzeylerini yükselteceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz.  Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız.

Mülakat kaldırılacak

Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

 

İktidara yakın medyada yer alan haberlere göre temmuz zammı kademeli zam olarak maaşlara yansıyacak.

Kademeli zam oranlarının ise şu şekilde olması bekleniyor:

Maaşı,

  • 7 bin 500 TL- 10 bin TL olanlara yüzde 50 zam,
  • 10 bin TL ile 15 bin TL arasındaki olanlara yüzde 40 zam, 
  • 15 bin TL ile 20 bin TL arasında olanlara yüzde 30 zam ve son olarak
  • 21 bin TL ve üzerine de yüzde 25 zam.

 

Millet ittifakının 13 Cumhurbaşkanı adayı ve CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sık sık öğretmen maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkacağını dile getiriyor.  Seçim vaadinin gerçeğe dönüşmesi halinde en düşük 33 bin 754 Lira ücret almış olacaklar.

 

KILIÇDAROĞLU: ÖĞRETMEN MAAŞI YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARILACAK

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında: "Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırı (33 bin TL) altında maaş almayacak. Buradan öğretmenlere söz veriyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. 100 bin Öğretmen ataması 2023 yılının sonuna kadar yapılacak.

Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak.

Köy okulları yeniden açılacak. Taşımalı eğitimi kaldıracağım.

MEB bağımsız olacak. Eğitimde siyaset değil liyakat esas alınacak." ifadelerini kullandı

 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde bir video çekerek memurlara seslenmişti.

Kılıçdaroğlu "2012’de en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2.5 katıydı. Şu anda bu oran 1.4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden, iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2.5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam, en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak" diye konuşmuştu.